maanantai 11. marraskuuta 2013

Banaanipiirakkaa isille ja isinmielisille

Tämä ei ole ruokablogi (eikä oikein mikään muukaan, kirjoitustahdista päätellen) mutta pakkohan minun on välillä safkastakin jutella. Koska vanhempani tulivat käymään, ja sattui olemaan isänpäivä, pyöräytin idioottivarman banaanipiiraan. Resepti on käytännöllisesti katsoen ihan omasta päästä, ja olen siitä kovin ylpeä. Jaettu ilo on keskinkertainen, joten täältä pesee. Pistetään banaania poskeen!

Fannin erinomaisen helppo, "apinakin sen osaa" -banaanipiirakka

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
vajaa 5 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
2,5 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
2,5 tl leivinjauhetta
2-3 kypsää banaania
1 prk (200 g) maitorahkaa

Pinnalle: fariinisokeria, noin kourallinen cashew-, ja saksanpähkinöitä


1. Laita uuni lämpiämään 175°C:seen.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. (Tämä tarkoittaa, että vatkaat kovasti, kunnes niistä tulee hassun vaaleaa töhnää!) Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Muussaa banaanit soseeksi haarukalla.
5. Lisää rasva-munaseokseen banaani, kuivat aineet ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Älä enää vatkaa.
6. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan. Ripottele päälle häpeilemättömästi fariinisokeria ja pähkinöitä. Paista uunin keskitasolla about 30 minuuttia, kunnes piiras on soman kullanruskea.
7. Ota piiras uunista, ja nauti onnistumisesi hedelmistä. Mielellään jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kookoskermasta saa myös ihan namia vaahtoa. Se on terveellisempää, väittävät.

Iskä nautti piiraasta, eivätkä muutkaan katraan jäsenet nyrpistäneet nenäänsä. Minä myhäilin tyytyväisenä, ja tungin poskeeni jätskiä. Myös paidalleni. Lapset on lapsia, 23-vuotiaanakin.

Hyvää myöhästynyttä isänpäivää kaikille asianomaisille. Sanon kerrankin vakavalla sävyllä, että mun isi on super. Ansaitsisi lisää banaanipiirakkaa. Ella F. on kanssani samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!